CE VOCE! La 90 de ani, Jurnalul National i-a dedicat lui Gica Petrescu rubrica "Astazi e ziua ta".
In memoria maestrului am reluat amintirile pe care nea Gica ni le-a impartasit chiar de ziua lui. "Am ajuns sa fiu nonagenar si va spun ca ajutorul cel mai mare este Sfantul Dumnezeu. Numai El poate sa fereasca tara noastra iubita, Romania, de rele... Iubesc Bucurestiul pe care de o viata il am in suflet si il cant: «Bucurestiul meu iubit / Sufletul mi-ai perpelit, mai! / De cred ca sunt departe / Ma apuca un dor de moarte / Bucuresti, Bucuresti, fratele meu esti / Bucuresti, Bucuresti, in veci tu sa traiesti!»... Sa dea Dumnezeu ca la peste 90 de ani sa mai fiu pe pamant, nu in pamant. Ma rog ca oamenii sa se faca mai buni, si nu mai rai".
SUCCESELE SI INCAPATANAREA Pentru Sergiu Nicolaescu, cantecele maestrului Gica Petrescu reprezentau tot ce era mai pur si mai romanesc. "Va multumesc in numele generatiei mele pentru ceea ce ati facut pentru cantecul romanesc, iar faptul ca si dumneavoastra ati fost in zodia Berbec imi explica intr-un fel succesele si incapatanarea pe care le-ati avut timp de o viata lunga si frumoasa", a declarat celebrul regizor. Gheorghe Dinica a recunoscut ca Nea Gica "era un mare cantaret, un simbol al muzicii, care merita si merita toata dragostea si aprecierea romanilor". (Loreta Popa)
CHEMARE. "Tatal meu, Dumitru, era contabil la Posta Centrala, dar ii placea muzica si canta la vioara... Mama mea canta la pian, eu aveam 3-4 ani si ii auzeam cantand muzica usoara, tangouri sau ceva care ma zvarcolea... Tatal meu, Dumnezeu sa-l ierte, mi-a spus: «Pustiule, daca iti place muzica, s-o studiezi!». Asa am facut. Am studiat muzica, liceul l-am facut la «Sincai»⦠Pe Stirbei-Voda se faceau inregistrarile. Au vazut ca am o voce atona, adica merge pentru imprimare, am imprimat-o si Radioul, sa traiasca!, m-a lansat. Sigur ca,