... o surpriza hotararea Curtii Constitutionale, prin care s-au declarat neconstitutionale atat cererea de demitere a ministrului Monica Macovei, ca urmare a adoptarii in Senat a motiunii simple initiate de PSD - PRM - PC si sustinuta la vot si de un numar de parlamentari PNL, cat si modificarile aduse in Parlament la Legea Referendumului, privind conditiile in care poate fi
suspendat presedintele tarii? Pentru cei care au urmarit disputele inarmati cu o elementara cunoastere a legislatiei, rezultatul nu putea fi altul decat cel care a fost pronuntat, dovada ca juristul Emil Boc s-a declarat gata sa-si depuna diploma de absolvent al facultatii de drept daca Curtea ar fi dat o alta decizie.
Pentru cei care sunt deja victime ireversibile ale sindromului ”Romania - tara tuturor posibilitatilor”, cuvantul inconfundabil al legii are mai putina relevanta, prioritara este tabara alaturi de care se pozitioneaza un demnitar sau altul, ca atare faptul ca multi dintre actualii judecatori ai Curtii provin din randul membrilor PSD sau al apropiatilor dlui.
Ion Iliescu li s-a parut un motiv suficient de apasat pentru ca incalcarea legilor sa fie acceptate intr-o blamabila complicitate. Spre onoarea ei, Curtea Constitutionala si-a facut datoria si sentintele sunt cele care sunt.
Sigur, in fata unei asemenea situatii, intrebarea care iti vine imediat in minte nu poate sa faca altceva decat sa puna in discutie calitatea profesionala a ”ilustrilor” juristi inregimentati in PNL, PSD, PRM si PC, care au cautionat fara nici o rezerva initiativele politice ale liderilor partidelor din care fac parte si i-au croit forma sub care au ajuns in dezbaterile publice.
Sa fie acesti oameni atat de straini, de nestiutori de carte incat sa-si fi imaginat ca argumentatia juridica ar putea fi inlocuita printr-o insiruire de acuze nascute doar