13 ani. Atat timp a trecut de cand trei functionari ai statului au instrainat Hotelul Lido in favoarea fratilor Paunescu. Potrivit unui document aparut recent, trei reprezentanti ai Agentiei Nationale pentru Privatizare au semnat documentul la patru luni dupa ce actionariatul se schimbase. Noii actionari erau FPP si FPP, institutii financiare care nu au stiut de privatizarea ilegala si care nu si-au dat acordul pentru acest transfer. Dar care nici nu au miscat un deget pentru recuperarea actiunilor.
Evidenta acestor noi fapte este relevata de documentele atasate la un dosar ce treneaza in justitie de 15 ani, dar care are ca miza un imobil in valoare de 50 de milioane euro. Un dosar de retrocedare deschis de George Angelescu Monteoro, celebru ca artist in toata lumea, mostenitor al averii doctorului Constantin Angelescu. Acesta din urma a fost academician, primul ambasador al Romaniei in SUA in perioada premergatoare Marii Uniri, ministru in guvernele I.C. Bratianu, I.G. Duca si Tatarascu.
Actul ilegal de privatizare
Statul roman era unicul actionar al societatii Lido SA pe 31 martie 1993, iar reprezentanti in firma erau Victor Dumitriu (Ministerul Turismului), Lucia Giosan si Gheorghe Barla (Ministerul de Finante).
In perioada 1 aprilie-19 noiembrie 1993, statul a impartit 30% dintre actiuni catre FPP 3 Transilvania, iar restul catre FPS. Registrul Comertului a inregistrat schimbarea actionariatului pe 15 decembrie 1993. Astfel, a disparut calitatea celor trei personaje ale Agentiei Nationale de Privatizare. Fara a avea mandat, cei trei au semnat actul de instrainare privind patrimoniul Lido SA catre Star Lido SA, societatea fratilor Paunescu. Fapta functionarilor se poate incadra la abuz in serviciu, dar, intre timp, pedeapsa s-a prescris.
Ping-pong cu imobile intre firmele fratilor Paunescu
Pana pe 25 septemb