Planul de afaceri pe 2007 prevede cresterea accelerata a profitului cu peste 62%, cu costuri de integrare si investitii de circa 150 mil. euro.
BCR, cea mai mare banca de pe piata, a intrat intr-un program de "schimbari esentiale, uneori fundamentale", care acopera strategia, structurile si organizarea, sistemul de operare si cultura institutionala, a anuntat ieri Nicolae Danila, presedintele executiv al bancii.
"Succesul de azi al BCR nu reprezinta neaparat o garantie a continuitatii lui si in anii urmatori. Momentul cel mai bun pentru transformare, pentru repozitionare este atunci cand afacerea este solida", a declarat Danila.
Programul de integrare in grupul Erste si dezvoltare a operatiunilor are un buget de circa 200 de milioane de euro, din care anul acesta ar urma sa fie cheltuite circa 150 de milioane reprezentand atat costuri de integrare, cat si cheltuieli de investitii.
O parte din investitii ar urma sa sustina continuarea extinderii retelei teritoriale, de la 478 de unitati in prezent, la circa 700 pana in 2009.
In ciuda costurilor de integrare, BCR are o tinta foarte ambitioasa de crestere a profitului pe 2007, respectiv cu 62% fata de 2006, in conditiile majorarii activelor cu 31%.
"In perioada urmatoare vom continua sa ne dezvoltam. Pentru 2007 avem in vedere o crestere de 31% a activelor si de 62% a profitului net", a spus Danila.
El nu a dorit sa precizeze sursa principala a unei asemenea cresteri a profitului, respectiv controlul mai bun al costurilor sau o dinamica puternica a afacerilor.
Erste, actionarul majoritar al BCR, urmeaza sa anunte miercuri rezultatele financiare ale grupului pe 2006 si inclusiv pe cele ale bancii romanesti.
Potrivit datelor raportate la BNR, activele BCR au urcat anul trecut cu aproape 50% fata de 2005, pana la peste 13,3 miliarde de euro.
Surse din