Magazinele cu marfuri confiscate sau abandonate in birourile vamale sunt cunoscute indeobste sub numele popular de "magazinele vamii". Putina lume stie insa ca Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV) n-a avut, si nu are nici in prezent, puncte de desfacere proprii pentru marfurile confiscate in diverse puncte vamale.
Toate aceste marfuri, odata intrate in proprietatea statului, sunt valorificate de finantele publice din fiecare judet. Acestea, in speta Directiile Generale ale Finantelor Publice (DGFP), comercializeaza si bunurile confiscate de alte institutii ale statului cum ar fi Politia, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC), Politia de Frontiera, Garda Financiara sau chiar de catre fisc. Preturile cu care aceste produse se vand sunt de cele mai multe ori sub pretul pietei, iar modalitatile de vanzare sunt stabilite dupa bunul plac al fiecarei Directii de Finante judetene. Modalitatile prin care marfuri de interes se vand catre firme "preautorizate" de finantele judetene cu preturi modeste sunt numeroase, in schimb posibilitatile de a demasca favorizarea anumitor cumparatori sunt infime. Finantele Publice judetene desfasoara o infloritoare afacere pe care nimeni nu o poate controla in totalitate.
Cand intri intr-un magazin in care se desfac marfuri confiscate si valorificate de finantele publice te ia ameteala. Pantofi, pantaloni, guma de mestecat, prezervative, casetofoane noi si vechi, DVD-playere, telefoane mobile, care mai noi, care din anii ’90, piese auto disparate, biciclete, haine de blana roase pe la margini sau, mai rar, si pentru avizati, nou-noute, cauciucuri, scule diverse, gablonturi, narghilele nefunctionale, dar bune de decor, pasta de dinti, deodorante "no name", jucarii, toate parca-ti cad in cap. Marea majoritate niste kitsch-uri. Marfurile de calitate au alte trasee.
Marfuri care se distrug