Săptămână liniştită pe piaţa de capital de la Bucureşti, principalele acţiuni tranzacţionate înregistrând creşteri uşoare, în timp ce acţiunile mai puţin lichide continuă să înregistreze randamente mult mai ridicate. Dacă indicii BET şi BET FI au crescut cu aproximativ 1%, indicele BET C, care monitorizează întreaga piaţă bursieră cu excepţia acţiunilor SIF, a cunoscut o creştere de 2,2%, el ajungând vineri la o nouă valoare maximă istorică: 5.721 puncte.
Săptămână liniştită pe piaţa de capital de la Bucureşti, principalele acţiuni tranzacţionate înregistrând creşteri uşoare, în timp ce acţiunile mai puţin lichide continuă să înregistreze randamente mult mai ridicate.
Dacă indicii BET şi BET FI au crescut cu aproximativ 1%, indicele BET C, care monitorizează întreaga piaţă bursieră cu excepţia acţiunilor SIF, a cunoscut o creştere de 2,2%, el ajungând vineri la o nouă valoare maximă istorică: 5.721 puncte.
Cel mai important eveniment al săptămânii l-a constituit publicarea de către BRD Groupe Société Générale a rezultatelor financiare preliminare pentru anul 2006, în timp ce evoluţia sectorului societăţilor de investiţii financiare a fost influenţată de convocarea de către SIF Transilvania a AGEA, pe ordinea de zi aflându-se şi o propunere de majorare a capitalului social, prin încorporarea profiturilor din anii anteriori şi alocarea de acţiuni gratuite către acţionarii existenţi, în proporţie de o acţiune nouă la o acţiune deja deţinută.
BRD Groupe Société Générale, banca cu cea mai mare capitalizare tranzacţionată pe piaţa bursieră, a obţinut anul trecut un profit net de 656 milioane de lei, în creştere cu 19% comparativ cu anul anterior. La cursul curent de tranzacţionare de 22,6 lei, acţiunile BRD au un raport preţ/profit (PER) de 24, ceea ce o situează