Instantele constantene au primit zilele trecute hotararea CEDO din 25 ianuarie 2007, prin care s-a constatat ca arestarea preventiva a inculpatului grec, in perioada ianuarie 1999-2004, a fost facuta cu incalcarea legii. Retinerea cu "bucluc" a lui Sissanis a fost insa facuta in baza a doua dosare penale de pe rolul Curtii de Apel Constanta si care au avut ultimele termene abia in cursul zilei de ieri. Instanta de judecata a respins recursul, iar apelul a ramas in pronuntare.
Dupa aproape noua ani de judecata, procesele penale in care inculpat este armatorul grec Nicolaos Sissanis au ajuns la final. Ieri dimineata, pe rolul Curtii de Apel Constanta s-au derulat ultimele termene din dosarul D 5317/ 36/2006 (apel maritim fluvial) si din D 1214/118/2006 (recurs).
In primul dosar, procurorii au incercat sa anuleze achitarea dictata de Tribunalul Constanta pentru Sissanis si Mihai Dragos Ionescu, acuzati ca prin faptele lor in cazul navei Gheorghieni au produs prejudicii de peste 1,2 milioane USD. Sentinta in acest dosar poate fi atacata cu recurs la Inalta Curte de Casatie si Justitie. In al doilea proces, armatorul elen a fost acuzat de infractiuni la legea contabilitatii. Hotararea instantei in acest caz este definitiva si irevocabila. Ieri dupa-amiaza Curtea de Apel a respins recursul procurorilor, mentinand achitarea lui Sissanis.
Cazul Gheorghieni
Cazul armatorului grec acuzat de nenumarate fapte penale, Nicolaos Sissanis, se apropie de sfarsit. Ultimele doua dosare in care acesta este inculpat s-au aflat "pe masa" Curtii de Apel Constanta si au ajuns deja la momentul pronuntarilor. Primul dintre dosare este Dosarul 5317/36/2006 (apel maritim fluvial) in care inculpatii Sissanis si Mihai Dragos Ionescu, fostul comandant al navei Gheorghieni au fost acuzati de fals, uz de fals, inselaciune si instigare la fals. Potrivit procurorilor,