Deputatii PSD, PRM, PC, PNL si UDMR au respins ieri controversata ordonanta DIICOT. PSD si PC i-au cerut premierului sa dispuna demiterea ministrului Justitiei pentru ca nu mai are sustinerea Parlamentului.
"Se demonstreaza inca o data ca Monica Macovei poate face reforma in Piata Universitatii, dar nu poate face reforma in Parlament. Singura sansa a Monicai Macovei este sa plece si sa lase pe altcineva sa gestioneze Ministerul Justitiei", a declarat deputatul pesedist Florin Iordache. In incercarea de a discredita mitingul de sustinere a ministrului Justitiei, din Piata Universitatii, el a lansat ideea potrivit careia asociatiile participante au primit bani de la MJ. Afirmatiile grave au fost sustinute si de liderul peremist Lucian Bolcas, care a pretins ca MJ a finantat Freedom House cu 25.000 de euro.
In schimb, PNL si UDMR au precizat ca votul lor impotriva actului normativ nu este un vot impotriva lui Macovei, pe care o sustin, ci impotriva ordonantei care reprezinta o "greseala" atat a guvernului, cat si a ministrului. Presedintele Camerei, liberalul Bogdan Olteanu, a declarat ca Executivul a gresit atunci cand a aprobat actul normativ care incalca drepturile individului pentru ca permite procurorilor interceptarea comunicatiilor si verificarea conturilor bancare fara mandat de la judecator. Izolati, democratii au fost singurii care, prin vocea lui Ioan Oltean, au protestat impotriva respingerii ordonantei. El a spus ca, in caz contrar, Guvernul si Macovei vor veni cu o noua ordonanta care sa reglementeze problemea DIICOT.
Actul normativ respins a fost contestat de societatea civila pentru ca prevedea ca, in cazul urmaririi penale, procurorii pot intercepta comunicatiile si pot verifica conturile bancare fara mandat de la judecator.
Deputatii PSD, PRM, PC, PNL si UDMR au respins ieri controversata ordonanta DIICOT. PSD si PC i-au cerut pre