După liniştea de anul trecut în piaţa privată de radio, anunţul de vânzare a unei părţi din reţeaua de radio Mix FM a creat vâlvă pe malurile Dâmboviţei. Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Ralu Filip, a insistat în urmă cu două săptămâni în faţa colegilor săi că Mix FM a încălcat legislaţia la Oradea, obţinând votul acestora pentru ridicarea licenţei audiovizuale a radioului buclucaş, aparţinând omului de afaceri şi, totodată, preşedi
După liniştea de anul trecut în piaţa privată de radio, anunţul de vânzare a unei părţi din reţeaua de radio Mix FM a creat vâlvă pe malurile Dâmboviţei.
Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Ralu Filip, a insistat în urmă cu două săptămâni în faţa colegilor săi că Mix FM a încălcat legislaţia la Oradea, obţinând votul acestora pentru ridicarea licenţei audiovizuale a radioului buclucaş, aparţinând omului de afaceri şi, totodată, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu. Motivul? Radioul şi-a schimbat sediul fără să anunţe şi retransmite integral semnalul din Bucureşti, încălcând obligaţia de a realiza program local.
O săptămână mai târziu, Aristotel Căncescu s-a prezentat în faţa CNA şi a obţinut un act de clemenţă, autoritatea anulându-şi propria decizie de retragere a licenţei. Argumentul omului politic a fost unul... emoţional. „Se ştie că intenţionez să-mi vând trustul de presă, sunt un om politic care vreau să ies din presă. În maximum două săptămâni o să iau decizia!“ Aristotel Căncescu a explicat CNA că ridicarea licenţei i-ar afecta negocierile de vânzare şi, deoarece membrii CNA ştiau aceasta, a sugerat implicit că gestul ar putea fi interpretat ca o intervenţie a autorităţii în derularea unei afaceri.
Se pare că dreptatea a fost de partea omului de radio. Membrii CNA au recun