La ora actuala, televiziu-nea publica se afla la al doilea imprumut bancar pentru a plati salariatii. TVR a ramas fara bani, si toata lumea se intreaba din cauza cui. Unde sunt banii? Cineva i-a "papat". Si nu este vorba de zeci de mii de euro, ci de milioane. Mai exact, "mostenirea" pe care Tudor Giurgiu a primit-o cand a devenit presedintele TVR: 20 de milioane de euro profit net si 16 milioane de euro in conturi. Televiziunea Romana este o institutie publica subventionata de contribuabili. In consecinta, ea ar trebui sa serveasca exclusiv intereselor acestora. Marele paradox este ca, desi are trei surse de finantare, nu mai are bani nici sa plateasca salariile celor 3.300 de angajati.
Reamintim, pentru cei ce nu stiu, ca cele trei surse de finantare ale televiziunii publice sunt urmatoarele: alocatia de la buget (stabilita in baza Legii 41/1994), abonamentul tv (platit de populatie si de persoanele juridice) si publicitatea. Nici una dintre televiziunile private din Romania nu a avut vreodata relaxarea financiara de care beneficiaza Televiziunea Romana.
SE ASTUPA GURA! Toate televiziunile private lupta sa-si asigure existenta pe baza audientelor, care aduc, implicit, publicitate. Nu exista alta sursa de finantare. Ei bine, Televiziunea Romana este scutita de aceasta grija. Si totusi, cum-necum, desi are bani, n-are cu ce sa plateasca salariile. La ora actuala, institutia publica se afla la al doilea imprumut bancar pentru a rezolva aceasta urgenta. Primul imprumut s-a facut pentru ca salariatii sa-si ia chenzina pe luna ianuarie. Iar cel de-al doilea, pentru luna februarie. Greu de crezut ca TVR a ajuns in faliment. Daca nu mai are nici bani pentru salarii! Am reusit sa aflam (nu pe cale oficiala, caci TVR-ul nu a facut inca bilantul economico-financiar pe anul 2006) ca fondul de salarii se ridica la suma de 4,1 milioane de euro/luna. Cu toate ace