În urmă cu 18 ani, pe 2 martie 1989, turiştii care schiau pe pârtia Bradul din Poiana Braşov au fost martori la un gest ieşit din comun. Un schior şi-a turnat benzină pe el şi şi-a dat foc, în văzul a sute de persoane. Printre flăcări se putea vedea o pancartă pe care scria: „Stop Murder, Braşov = Auschwitz”. Acel schior a fost Liviu Cornel Babeş (foto), un braşovean pentru care libertatea de gândire şi exprimare - îngrădită de sistemul comunist - conta mai mult decât viaţa. Martiriul său a fost al doilea protest anticomunist, după cel din `87 al muncitorilor de la „Steagu Roşu” Braşov, care a precedat revoluţia din decembrie 1989.
Asociaţia „15 Noiembrie 1987” va comemora moartea eroului mâine, pe pârtia Pârtia Bradul, din Poiana Braşov, acolo unde eroul s-a transformat într-o torţă vie. „Noi îi purtăm o veşnică pomenire şi îl comemorăm în fiecare an. Prin umilul nostru gest sperăm să-i mulţumim pentru sacrificiul său şi să le aducem aminte braşovenilor că el este un simbol al luptei anticomuniste”, a declarat Florin Postolachi, preşedintele Asociaţiei „15 Noiembrie”. În urmă cu 18 ani, pe 2 martie 1989, turiştii care schiau pe pârtia Bradul din Poiana Braşov au fost martori la un gest ieşit din comun. Un schior şi-a turnat benzină pe el şi şi-a dat foc, în văzul a sute de persoane. Printre flăcări se putea vedea o pancartă pe care scria: „Stop Murder, Braşov = Auschwitz”. Acel schior a fost Liviu Cornel Babeş (foto), un braşovean pentru care libertatea de gândire şi exprimare - îngrădită de sistemul comunist - conta mai mult decât viaţa. Martiriul său a fost al doilea protest anticomunist, după cel din `87 al muncitorilor de la „Steagu Roşu” Braşov, care a precedat revoluţia din decembrie 1989.
Asociaţia „15 Noiembrie 1987” va comemora moartea eroului mâine, pe pârtia Pârtia Bradul, din Poiana Braşov, acolo unde eroul s-a transformat într-o torţă vie.