Parlamentul bulgar a aprobat, astazi, o serie de modificari constitutionale menite sa duca la o combatere mai eficienta a coruptiei din sistemul judiciar, transmite Reuters.
Aceasta masura survine dupa ce Bulgaria a aderat la Uniunea Europeana, la 1 ianuarie 2007, si risca sanctiuni datorita legislatiei permisive in domeniu.
Votul din Adunarea Nationala (Narodno Sabranie, parlamentul unicameral al Bulgariei, compus din 240 de deputati) s-a desfasurat dupa cea de-a treia lectura a propunerilor de modificare a legii fundamentale. Din cei 240 de deputati bulgari, 192 au sustinut amendamentele care vizau eliminarea imunitatii judecatorilor, procurorilor si criminalistilor si au decis infiintarea unui inspector, ales de parlament, care sa monitorizeze sistemul judiciar.
Tot astazi, Parlamentul bulgar a respins motiunea de cenzura depusa de opozitie impotriva cabinetului condus de Serghei Stanisev, relateaza Sofia News Agency.
Din totalul de 224 de deputati prezenti la dezbatere, 63 au votat pentru motiune, in timp ce 163 impotriva, iar unul s-a abtinut.
Dezbaterea motiunii care viza deficientele din sistemul de sanatate a avut loc miercuri si a durat mai mult de sapte ore si inca de joi se contura faptul ca majoritatea parlamentara va respinge aceasta motiune. Parlamentul bulgar a aprobat, astazi, o serie de modificari constitutionale menite sa duca la o combatere mai eficienta a coruptiei din sistemul judiciar, transmite Reuters.
Aceasta masura survine dupa ce Bulgaria a aderat la Uniunea Europeana, la 1 ianuarie 2007, si risca sanctiuni datorita legislatiei permisive in domeniu.
Votul din Adunarea Nationala (Narodno Sabranie, parlamentul unicameral al Bulgariei, compus din 240 de deputati) s-a desfasurat dupa cea de-a treia lectura a propunerilor de modificare a legii fundamentale. Din cei 240