Piata romaneasca a caselor mobile si a rulotelor creste incet, dar sigur. Importatorii acopera toate regiunile tarii si comercializeaza produse pentru toate gusturile si buzunarele. Cele mai ieftine rulote (la mana a doua) au preturi cuprinse in palierul 2.000-5.000 de euro, iar cele mai scumpe (de lux) bat spre 70.000 de euro. Clientii-tinta ai vanzatorilor de case mobile sunt in primul rand persoanele cu venituri medii-mari si comerciantii ambulanti.
Casa de vacanta la purtator
Conditiile civilizate de cazare si preturile moderate, pe masura serviciilor oferite, sunt ingredientele necesare pentru reusita oricarei vacante. Cum hotelierii autohtoni au de multe ori tarife exagerat de mari, din ce in ce mai multi romani aleg sa-si petreaca zilele de concediu in case pe roti, amplasate in campinguri sau in locuri unde nu deranjeaza pe nimeni.
Detinatorii unor terenuri de 100-300 de metri patrati, situate la mare sau la munte, pot opta si pentru achizitionarea unor case mobile de vacanta. "Avem trei modele de case mobile, in suprafete de 17, 24 sau de 34 de metri patrati, complet echipate. Aceste case pot sta 3-6 luni la mare, 3-6 luni la munte. Clientul trebuie sa detina doar terenul pe care sa le amplaseze, pentru ca noi asiguram transportul, la prima livrare. Pentru aceste case nu este nevoie de autorizatie de constructie", a declarat Nicolae Oiesdean, directorul general al firmei RomCaravan, importatorul rulotelor si autorulotelor Adria. Oiestean spune ca in general clientii sai sunt persoane cu venituri medii si mari, familiste si cu cate 2-3 copii, care opteaza pentru achizitionarea unor rulote noi, cu care sa plece in vacanta prin Occident. "Preturile la campinguri sunt de 8-10 euro pe zi in extrasezon si de 15-35 de euro in sezon, deci merita", afirma Oiesdean.
Directorul RomCaravan este de parere ca vanzarile de rulote vor