Cluj. Biroul de Consiliere al Cetatenilor (BCC) a realizat in parteneriat cu Agentia de Monitorizare a Presei si Institutul de Politici Publice un raport care arata cat stau parlamentarii din Transilvania la birourile din circumscriptii, dar si cati angajati si ce dotari au acestea. Raportul este concludent doar in masura in care unii transilvaneni vor sa stie daca parlamentarii care ii reprezinta isi respecta programul de la cabinetele de lucru din judete.
Raportul, finantat din fonduri USAID, s-a facut pe baza unor formulare-tip distribuite unui esantion reprezentativ de parlamentari. Desi au fost alesi pentru a avea reprezentativitate la nivel national, in unele judete, cum este Clujul, pe lista de monitorizare apar si alti parlamentari decat cei nominalizati initial.
In paralel cu completarea fiselor, reprezentanti ai BCC au "urmarit" parlamentarii ca sa vada daca acestia se prezinta la birouri in zilele in care au audiente. Managerul BCC Cluj, Ioana Muresan, a declarat ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca rezultatele monitorizarii sunt relevante ca si cazuri de studiu locale, nu la nivel national. Pe de alta parte, ea a afirmat de mai multe ori ca unul dintre deputatii care trebuiau monitorizati nu a putut fi gasit pentru ca "avea biroul ascuns". Raportul nu a analizat activitatea parlamentarilor din cadrul Camerei Deputatilor si nici nu contine date despre felul cum alesii parlamentari si-au cheltuit sumele forfetare.
In urma monitorizarii, pot fi nominalizati parlamentarii care au birourile vizibile la strada, cei care isi respecta orarele de audiente sau cei care au aparitii pozitive in presa.
Cluj. Biroul de Consiliere al Cetatenilor (BCC) a realizat in parteneriat cu Agentia de Monitorizare a Presei si Institutul de Politici Publice un raport care arata cat stau parlamentarii din Transilvania la birourile din circumscriptii, da