Inaugurarea de ieri a noului bloc alimentar de la cel mai mare spital din vestul tarii a insemnat un dezmat culinar.
In loc sa vada cum se prepara, in sfarsit, in conditii decente, hrana a peste 1.200 de bolnavi, oaspetii, printre care s-au aflat consilieri judeteni, medici si sefi de sectii, au fost primiti cu mesele intinse in sala in care se afla cazanele in care se pregateste hrana pentru pacienti. Fazan, purcei de lapte, cocktailuri, prajituri, aperitive de tot felul, fructe exotice si chiar un tort imens.
Toate acestea au fost pregatite pentru invitati de catre firma care a castigat, in toamna anului trecut, licitatia organizata pentru externalizarea blocului alimentar de la spitalul din Timisoara. Bunatatile gastronomice au eclipsat o investitie de 350.000 de euro, pe care firma braileana SC "Titan Edilitara" a facut-o in patru luni, de cand a preluat acest serviciu.
Spitalul Judetean plateste lunar firmei 2,5 miliarde lei vechi pentru prepararea hranei pentru bolnavi.
"Mancarea pe care o vedeti aici nu este pentru pacienti, pentru ca ei sunt la regim. Bucatarii nostri au vrut sa va arate ce bunatati pot face", a declarat directorul firmei, Stefan Fusea. El a spus ca acum se prepara circa 1.300 de portii, dar ca utilajele aduse pot sa faca fata unui numar de 1.500 de portii. Inaugurarea de ieri a noului bloc alimentar de la cel mai mare spital din vestul tarii a insemnat un dezmat culinar.
In loc sa vada cum se prepara, in sfarsit, in conditii decente, hrana a peste 1.200 de bolnavi, oaspetii, printre care s-au aflat consilieri judeteni, medici si sefi de sectii, au fost primiti cu mesele intinse in sala in care se afla cazanele in care se pregateste hrana pentru pacienti. Fazan, purcei de lapte, cocktailuri, prajituri, aperitive de tot felul, fru