Agentia Nationala a Birourilor de Consiliere pentru Cetateni si Agentia de Monitorizare a Presei au derulat, incepind din luna octombrie a anului trecut, activitati de supraveghere a modului in care muncesc parlamentarii din 12 judete din tara, printre care si Braila. Proiectul este finantat de Agentia SUA pentru Dezvoltare Internationala (USAID). Ieri, Biroul de Consiliere pentru Cetateni Braila a dat publicitatii raportul de monitorizare.
Dintre cei 7 parlamentari care ne reprezinta, numai pentru 5 au putut fi creionate preocuparile. Daniela Buruiana, deputat PRM si Gabriel Sandu, deputat PLD, sint de negasit, la Braila. "Cei doi deputati nu au fost prezenti in teritoriu in perioada monitorizata. Din discutiile avute cu o secretara de la sediul PNL, am inteles ca deputatul Gabriel Sandu nu a venit niciodata de la alegeri si, in acest moment, aceasta activitate nu este de interes pentru domnia sa", se precizeaza in raportul BCC. In ceea ce-i priveste pe Aurel Simionescu, senator PSD, Mihai Tudose, deputat PSD, Alin Teodorescu, deputat PSD, Horia Vasioiu, deputat PD si Dan Sabau, senator PLD, acestia declara ca sunt preocupati de atragerea investitorilor straini, de implementarea unui sistem de productie agricola ecologica, de sistemul sanitar, de pensionari si de activitati culturale.
Coordonatorii proiectului s-au declarat nemultumiti de tipul de discurs pe care-l au politicienii. Este vorba despre faptul ca vorbesc despre probleme la modul general si nu punctual, eventual si cu prezentarea unui plan de actiune si a rezultatelor obtinute. De asemenea, o alta observatie a fost legata de faptul ca, de obicei, fiecare vorbeste despre activitatea celuilalt si mult mai putin de initiativele pe care le-au avut ei insisi. "Modul in care alesii isi desfasoara activitatea in teritoriu ramine inca o necunoscuta si din cauza lacunelor legislative. Actele