Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) a avut în decursul lunii februarie două întâlniri de lucru, una în Făgăraş şi a doua în comuna Dumbrăviţa. Membrii ATOP au discutat la Făgăraş cu autorităţile locale şi cu comisarul-şef al IJP Braşov, Constantin Arişanu, despre monitorizarea şi identificarea „elevilor problemă”, problemele elevilor ai căror părinţi sunt plecaţi la muncă în străinătate şi probleme legate de exploatarea în muncă a minorilor.
Fără baruri pe lângă şcoli
„Conducerea Serviciului Asistenţă Socială Făgăraş a anunţat că fenomenul «elevilor problemă» este monitorizat atent, iar managerii de şcoli au declarat că îşi dau concursul pentru ca această problemă să fie ameliorată. Situându-se pe aceeaşi linie a supravegherii elevilor, directorul Colegiului «Radu Negru» a vorbit despre eficienţa montării a 32 de camere video dispuse în incinta şcolii şi zonele adiacente”, susţine preşedintele ATOP, Radu Ispas.
În cadrul discuţiilor s-a propus şi elaborarea unui regulament pentru funcţionarea barurilor, verificarea modului în care au fost emise autorizaţiile agenţilor economici, instituţionalizarea minorilor cerşetori, dar şi montarea unor căsuţe de corespondenţă pentru contactarea directă şi cu uşurinţă a ATOP.
Dumbrăviţa, fără poliţie comunitară
La întâlnirea din comuna Dumbrăviţa s-a analizat activitatea serviciului poliţienesc din zonă şi o discuţie de principiu cu accent pe comportamentul „noului poliţist”. „În localitatea Dumbrăviţa nu s-a înfiinţat Poliţie Comunitară, comunitatea fiind sprijinită de şase agenţi ai postului din Codlea. Pentru comuna Dumbrăviţa, Poliţia Comunitară este un deziderat, deoarece legislaţia este strictă în ceea ce priveşte competenţa teritorială a Poliţiei Comunitare. Cum întâlnirea a avut ca scop o analiză a activităţii serviciului poliţienesc din zonă şi o discuţie de pri