Cu o cifră de afaceri între 10 şi 70 de milioane de lei, companiile mijlocii vor fi administrate de o structură similară celei care se ocupă de contribuabilii mari.
După modelul marilor contribuabili, începând cu 1 aprilie 2007, companiile mijlocii vor fi administrate separat de Finanţe. Structurile noi, specializate în acest scop, denumite Administraţii ale Finanţelor Publice pentru Contribuabilii Mijlocii, vor fi organizate la nivelul direcţiilor judeţene.
Noua structură
Preşedintele interimar ANAF (Agenţia Naţională de Administare Fiscală) şi în acelaşi timp vicepreşedintele agenţiei, Daniel Chitoiu prezintă această reorganizare ca făcând parte din programul de reformă al administraţiei fiscale, care are ca obiectiv întărirea capacităţii administrative şi alinierea la standardele europene privind administrarea fiscală şi acordarea asistenţei contribuabililor.
Categoria contribuabililor mijlocii va fi constituită din agenţii economici care au avut cifră de afaceri, în 2005, cuprinsă între 10 şi 70 milioane lei, precum şi contribuabilii cu domiciliul fiscal pe raza fiecărui judeţ, aflaţi în procedura insolvenţei, pentru creanţe fiscale mai mari de 3 milioane de lei. Aceste categorii de contribuabili vor fi administraţi de către Administraţiile Finanţelor Publice pentru Contribuabilii Mijlocii din cadrul Direcţiilor Generale ale Finanţelor Publice judeţene, începând cu 1 aprilie 2007. În cazul în care numărul contribuabililor mijlocii selectaţi după criteriile de mai sus este mai mic de 200, în administrarea structurilor menţionate vor trece un număr de contribuabili selectaţi în ordinea descrescătoare a cifrei de afaceri dintre contribuabilii administraţi de Administraţiile Finanţelor Publice ale municipiilor reşedinţă de judeţ.
Transferul, până-n 20 aprilie
Protocolul de predare -primire a dosarelor fiscale, a altor documente