Câştigul salarial mediu brut a fost, în ianuarie, de 1.232 de lei, cu 16,8 la sută mai mic faţă de luna precedentă, potrivit raportului lunar al Institutului Naţional de Statistică.
În decembrie 2006, românii au câştigat mai mult datorită primelor acordate de sărbători, după cum explică INS. Câştigul salarial mediu nominal net realizat a fost de 918 lei, în ianuarie, în scădere faţă de decembrie 2006 cu 16,5 la sută, dar în creştere cu 11,1 la sută faţă de ianuarie 2006. Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţile de intermedieri financiare (2.454 lei), iar cele mai mici în industria de prelucrare a lemnului şi a produselor din lemn şi pluta, cu excepţia mobilei (544 lei).
În ianuarie s-au înregistrat şi creşteri ale câştigului salarial mediu nominal faţă de luna decembrie 2006, în sectoarele în care primele au fost acordate cu întârziere sau unde s-a realizat o producţie mai mare. Aceste domenii sunt, potrivit INS: industria de mijloace ale tehnicii de calcul şi de birou, activităţi de poştă şi curier, fabricarea articolelor de îmbrăcăminte, agricultură, vânătoare şi servicii anexe.
Laurenţiu PARNICĂ
Câştigul salarial mediu brut a fost, în ianuarie, de 1.232 de lei, cu 16,8 la sută mai mic faţă de luna precedentă, potrivit raportului lunar al Institutului Naţional de Statistică.
În decembrie 2006, românii au câştigat mai mult datorită primelor acordate de sărbători, după cum explică INS. Câştigul salarial mediu nominal net realizat a fost de 918 lei, în ianuarie, în scădere faţă de decembrie 2006 cu 16,5 la sută, dar în creştere cu 11,1 la sută faţă de ianuarie 2006. Valorile cele mai mari ale câştigului salarial mediu nominal net s-au înregistrat în activităţile de intermedieri financiare (2.454 lei), iar cele mai mici în industria de prelucrare a lemnului şi a produselor din lemn