Medicii rezidenti parasesc Targu-Muresul din cauza lipsei spatiilor de cazare. Cel putin asa sustine directorul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Mures, Silviu Morariu, potrivit caruia foarte multi medici rezidenti cer detasarea sau chiar transferul inca din primele luni ale rezidentiatului. "Avem zeci de cereri pentru plecare.
Toti invoca acelasi motiv: situatia financiara si imposibilitatea platii cazarii", a declarat Silviu Morariu. El spune ca, in anul 2006, din cei 250 de rezidenti repartizati in centrul universitar de la Targu-Mures, 60 au primit aprobare de transfer sau detasare, in timp ce in primele doua luni ale acestui an alti 50 si-au depus astfel de cereri.
"Sunt iata 110 medici rezidenti care au luat repartitie la centrul universitar Targu-Mures si care, in momentul in care au vazut situatia locativa din oras, au plecat sau vor sa plece", spune Morariu, care crede ca o mare parte din responsabilitatea legata de mentinerea acestor specialisti in oras o au autoritatile locale.
Seful ASP Mures spune, insa, ca vrea sa corecteze situatia actuala drept pentru care, in urma unor discutii cu reprezentantii CJ Mures, a decis sa lanseze o solicitare in acest sens administratiei judetene, dar si celei locale. "Voi inainta o cerere pentru construirea unui bloc pentru medicii rezidenti si medicii tineri", a adaugat Silviu Morariu.
La Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu-Mures exista doar 3 camine studentesti, la care se adauga inca unul al Universitatii "Petru Maior". In prezent, sunt inregistrate 800 de cereri de cazare depuse de rezidenti. Medicii rezidenti parasesc Targu-Muresul din cauza lipsei spatiilor de cazare. Cel putin asa sustine directorul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Mures, Silviu Morariu, potrivit caruia foarte multi medici rezidenti cer