Procurorul Marian Sintion si-a dat ieri demisia din functia de conducere a Directiei Nationale Anticoruptie (DGA).
"Marian Sintion a demisionat din functie din motive profesionale, considerand ca nu mai beneficiaza de sprijin in lupta anticoruptie. Se lupta cu morile de vant. Sunt persoane si structuri care nu vor sa-l mai ajute", ne-au declarat ieri surse din cadrul DGA.
Demisia procurorului Sintion a fost aprobata ieri de ministrul Administratiei si Internelor, acesta exprimandu-si regretul privind incetarea colaborarii. Potrivit unui comunicat remis presei, incepand de ieri, activitatea DGA va fi evaluata, "in contextul implinirii unui an de activitate". Aceasta evaluare va fi facuta de catre o comisie a MAI "fata de componenta careia, precum si fata de planul de verificare, directorul general al DGA nu a formulat obiectii".
Anterior laudata, acum evaluata
Evaluarea va urmari managementul institutional, alocarea si utilizarea resurselor si relationarea interna si externa a directiei, adica modul in care aceasta a cooperat pentru atingerea obiectivelor sale cu celelalte unitati ale MAI si cu alte institutii cu competente in domeniul combaterii coruptiei. "Va fi exceptat de la control domeniul operational specific al DGA, respectiv toate documentele si dosarele aflate in lucru", arata MAI.
Tot ieri, in cadrul unei discutii purtate cu ocazia sedintei de bilant a Ministerului Public, ministrul Vasile Blaga a solicitat procurorului Nicolae Dan Chiujdea, seful Sectiei Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, sa propuna MAI un alt procuror pentru ocuparea functiei de director general al DGA.
La sfarsitul lunii februarie, in timpul unei intalniri, de la Bucuresti, cu omologul sau bulgar Nikolay Spasov, Sintion declara ca cel mai mare obstacol cu care s-a confruntat DGA a fost ca membrii MAI sa se obisnuiasca cu