Alesii locali din zona secuiasca a judetului Mures si-au revocat hotararile prin care au accepat intrarea localitatilor in Asociatia "Pro Tinutul Secuiesc". Decizia de revocare a survenit insa abia dupa ce Prefectura Mures a trimis notificari catre fiecare administratie locala, in care arata ca hotararile au fost adoptate cu incalcarea legii.
"In judetul Mures s-au inregistrat 32 de astfel de hotarari ale autoritatilor locale, toate au fost notificate si toate au fost actionate in justitie. Ulterior actiunilor in justitie au intervenit revocarile actelor in cauza", a declarat subprefectul de Mures, Zamfira Pora, potrivit careia doar administratiile din localitatile Fantanele si Hodosa nu au dat curs notificarilor.
"Pana la aceasta data nu au aparut alte hotarari. Daca vor aparea, le vom analiza si ne vom exprima punctul de vedere", a conchis Zamfira Pora.
Asociatie pentru proiecte europene
Decizia infiintarii Asociatiei "Pro Tinutul Secuiesc" a fost luata insa de toti alesii locali ai UDMR din Mures, Harghita si Covasna, astfel ca demersurile pentru infiintarea acesteia nu vor inceta. Asta in ciuda faptului ca Parchetul General a anuntat ca are in cercetare doua dosare legate de demersurile autonomiste.
Presedintele CJ Mures, Lokodi Edita Emoke, spune chiar ca o asemenea asociatie este necesara pentru a putea atrage fonduri in regiune. "Nu dorim proiecte doar pentru o etnie. Dorim proiecte comune si pentru asta avem nevoie de asociere si asocierea nu este interzisa in Romania.
Orice plangere este fara temei", a declarat Lokodi Edita Emoke, potrivit careia "nu trebuie sa vedem un pericol in aceasta asociatie". Alesii locali din zona secuiasca a judetului Mures si-au revocat hotararile prin care au accepat intrarea localitatilor in A