Tevile de la subsolul Casei PoporuluiFoto: HotNews.ro
Lux si mizerie. Asa arata Palatul Parlamentului, al carui subsol e plin cu moloz, resturi de schele metalice si reziduuri menajere. Gunoaie stranse de-a lungul anilor, subsolurile devenind un salas ideal pentru sobolani si o sursa de mirosuri pestilentiale, care inunda din cand in cand, prin puturile lifturilor, holurile de marmura ale Camerei Deputatilor.
In timp ce parlamentarii si-au amenajat luxos birourile, cladirea sta pe o fundatie care miroase infernal. Ca o buda desfundata. Pentru ca toate investitiile s-au dus catre mobilarea birourilor.
• Galerie foto din subsolul Palatului Parlamentului
Parlamentarii stau pe o groapa de gunoi
Doar o mica parte a subsolului Casei Poporului, si anume nivelul -15, a fost pus vineri la dispozitia ziaristilor. Tevi ruginite, conducte fisurate, resturi de moloz, panze de paianjeni si intuneric amenintator -asa arata zona de la cota -15.
Starea de paragina este accentuata si de mirosul greu de suportat care se degaja din conductele de apa menajera. Si toate astea doar la catva zeci de metri de cabinetele si salile de conferinte ale Camerei Deputatilor.
Sefa colectivului de arhitecti care a proiectat cladirea, Anca Petrescu, spune ca in zona -15 se afla o parte din conductele de colectare ale apei menajere, care se afla intr-o stare precara si necesita de urgenta reparatii.
"Apa care se colecteaza prin aceste conducte si se varsa intr-un canal colector care are aspectul unui inel ce inconjoara cladirea. Din acest canal colector, apa se deverseaza prin cateva puncte, situate pe laturile Izvor, 13 Septembrie si Bulevardul Libertatii, in canalizarea orasului", spune Anca Petrescu.
Care este explicatia acestei situatii?
Lucrarile de la subsol au fost intrerupte in 1989, nefiind