Directorul general adjunct al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), directorul Departamentului de productie editoriala si strategie Doru Ionescu, a fost convocat la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), in cursul diminetii de astazi, pentru a-i fi aduse la cunostinta acuzatiile. La iesirea din sediul DNA, avocata lui Doru Ionescu a declarat ca acestuia i-a fost adusa la cunostinta invinuirea si a fost stabilit un termen pentru pregatirea apararii. Avocatul a adaugat ca nu stie inca exact despre ce este vorba in dosar, deoarece nu l-a vazut.
Tot in aceasta dimineata, la DNA a fost si fostul director SRR, Viorel Popescu. La iesire, acesta a spus ca a fost chemat de catre procurorii anticoruptie in calitate de martor. "Nu am dat declaratii, nu am semnat nimic", a precizat Popescu.
In primavara anului trecut, procurorul sef al DNA, Daniel Morar, anunta ca procurorii anticoruptie fac cercetari cu privire la achizitiile publice realizate de fosta conducere a Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR). Morar adauga ca, la data respectiva, in dosar era declansata urmarirea penala "in rem".
Procurorii anticoruptie fac investigatii in legatura cu achizitiile de echipamente de catre conducerea SRR, in perioada 2000-2005, precum si cu anumite cheltuieli privind deplasari in strainatate.
In 2005, fostul presedintele al SRR, Dragos Seuleanu, a cerut Parchetului National Anticoruptie (devenit directie-n.r.) sa cerceteze conditiile in care a fost organizata licitatia pentru achizitionarea si implementarea sistemului informatic integrat al acestei institutii.
Reprezentantul de atunci al salariatilor in Consiliul de Administratie al SRR, Razvan Dumitrescu, le-a solicitat membrilor Comisiei de ancheta asupra activitatii SRR sa verifice motivatia declararii ca secreta a sedintei de Consiliu de Administratie (CA) in care a fost