Str. Louis Pasteur nr.44. Rezervari la: 021 410 91 84 Ati observat ca, dupa ce n-a fost iarna deloc, acum e primavara din nou? Cumva neobservata s-a strecurat printre noi, pe strada, printre copaci, chiar si printre parlamentari. Ati vazut, au o forta de scandal de parca nici n-ar avea astenie de primavara.
Ei iarna au mancat cirese chiliene si multivitamine de la lantul de farmacii. Suntem gata de cheltuit bani europeni si pregatiti pentru noi scandaluri, de preferinta cat mai mediatizate, ca sa nu se simta alegatorul exclus din harmalaia nationala.
Eu, pe de alta parte, de cand am mai imbatranit, caut liniste si pace, asa ca m-am indreptat saptamana asta catre minunatul cartier Cotroceni, pentru o masa linistita si un restaurant elegant. Din fericire, am avut parte de amandoua, pentru ca am nimerit la Silviu's.
N-am reusit sa descifrez cine e Silviu, dar, oricine ar fi, are idei foarte bune. Daca eu as avea o vila cum e cea in care se gaseste restaurantul asta, si la musafiri le-as arata numai pozele. Nu i-as lasa sa intre, de teama sa nu-mi intineze frumusete de casa.
E asa frumos inauntru ca e si foarte greu de descris. Aici locuiau adevaratii boieri, pe vremea cand nobilimea nu era doar o clasa sociala, ci si un mod de a fi, accesibil tuturor romanilor, care pe atunci chiar stiau sa traiasca. Cred ca numai venind la Silviu's sa mananci si devii imediat boier, asa de puternica e atmosfera din mini-palatul asta. Desi Maestrul spune ca trebuie sa stii sa inchizi cercul, sa te debarasezi de trecut si sa traiesti azi.
Dar eu cand ma gandesc cum stateau aici boierii si cum se comportau cu eleganta, nu-mi vine sa ma rup de trecut. Trebuie ca, in zilele acelea, pana si flirtul era mai de clasa. Nu te uitai gales la muiere si ii ziceai: "Vezi ca am Mercedes". Ce-i drept, probabil ca pe atunci tinerele erau impresionate de caleasc