Pe locul doi in topul celor mai mari venituri non-salariale in 2005 se afla un clujean, cu 429.000 de euro net pe luna.
Ar fi vorba de un castig realizat in 2005, in baza unui contract de mandat. Informatia-soc a fost publicata vineri de Ziarul Financiar, citand Agentia Nationala de Administrare Fiscala. Oamenii de afaceri din Cluj spun ca suma este mult prea mare nu doar pentru Cluj, ci chiar si pentru tari cu o economie consolidata.
Oamenii de afaceri cred ca suma s-ar putea referi, de fapt, la un proprietar de afacere. O alta varianta ar fi un castig rezultat in urma unei actiuni de succes, dar nu un venit incasat lunar, asa cum a fost el prezentat.
Stefan Vuza: “Nu platesti un manager cu atat”
Stefan Vuza, presedintele Grupului Serviciile Comerciale Romane (SCR): “Nu exista in Romania companie care sa aiba nevoie de un manager platit cu 5 milioane de euro pe an”. Potrivit lui Vuza, echipa manageriala poate primi pana la 10% din profitul companiei, ceea ce ar insemna ca, discutand de sume brute, compania ar trebui sa aiba un profit de pana la 100 de milioane de euro pe an.
“Nu prea se poate ca acesta sa fie un manager angajat. Nu platesti un manager cu atat decat daca face un profit de zece ori mai mare. Nu poate fi vorba de un salariu real. S-ar putea ca acest manager sa fie de fapt patron si atunci lucrurile se schimba.
In acest caz, ar putea fi cel putin 300 de variante si e foarte probabil ca acest «manager» sa nici nu fie gasit la cele mai cunoscute companii din judet”, arata Vuza. Exista multe companii in Cluj care pot obtine profit de peste 5 milioane de euro”, spune Vuza.
Peter Pal: “Teoretic, este posibil”
Peter Pal, vicepresedinte Energobit: “Teoretic e posibil. Daca un man