Unele sunt aproape uitate, iar cele mai tinerele au mare succes si azi. Toate au scris insa istorie si i-au facut pe oameni sa strige de bucurie cand le-au oferit un castig. Ne pricepem sa completam un bilet, dar nu stim istoria jocurilor Loto. De aceea, 10 dintre secretele bine pazite vi le vom spune astazi. Poate va aduc noroc si castigati cele 2.000.000 de euro care sunt puse azi in joc la 6/49!
1. Cine a infiintat jocul Loto 6/49? Nu prea se mai stie. Cert e ca se juca in Germania, la inceputul anilor '50. Aproape 20 de ani mai tarziu, aceeasi formula se practica si la Pronoexpresul romanesc. Prima tragere Loto 6/49 a avut loc pe 7 februarie 1993, cu o urna cu manivela, si la 8 august 1993, in sistem automatizat. 2. Lozul in plic e 100% inventie romaneasca. Biletelul magic a aparut in anul 1950 si a avut un mare succes in randul celor pentru care a miza la noroc reprezenta cea mai mare distractie.
Poetul Nichita Stanescu insusi cumpara de doua ori pe luna cate o punga plina cu lozuri in plic si, inconjurat de prietenii dragi, desfacea tacticos biletelele sigilate, bucurandu-se chiar si pentru cel mai neinsemnat castig. 3. Unde ajung incasarile provenite din jocurile Loto? In sanatate, sport, educatie, cultura si in asistenta sociala. Acum, 60% din profitul anual al Loteriei Romane e investit in construirea de locuinte sociale si sali de sport. Profitul net anual obtinut din pronosticuri sportive ajunge la Agentia Nationala pentru Sport, inclusiv la COR si la FRF.
In '57 se dadeau trei metri de stofa ca recompensa 4. Cu ce se multumeau inainte castigatorii la Loto? Poate n-o sa va vina sa credeti, dar erau superfericiti daca primeau o bicicleta cu numar de inmatriculare. Apoi, au intrat in top motocicletele Moskva, ceasurile elvetiene, aparatele foto, radiourile, stilourile Pelikan, ceasurile Doxa si excursiile in URSS, Ungaria si Bulgaria. @N