De regula, restaurantele romanesti traditionale nu par amenajate, ci "impodobite", facute sa arate ca pomii de Craciun. Spre deosebire de acestea, kitsch-ul din Nicoresti e rezonabil.
La restaurantul din Piata Galati nu vezi bufnite impaiate, blanuri de urs, stergare cu motive populare sau ulcioare de lut, doar lambriuri si tablouri cu rame aurite, infatisand scene taranesti sau flori luchiene cuminti – kitsch-ul e calm si burghez, lipsit de glamul postcomunist tipator al altor restaurante din aceeasi categorie.
Ca varsta, lumea e destul de amestecata, ce o uneste e un aer de "prosperitate minimala", tipic burgheziei de cartier – vad barbati cu par grizonat cu sticle de vin in fata, observ haine de piele usor agresive langa rochii cuminti.
Preturile sunt foarte OK, o ciorba costa intre 4 si 6 lei, felul doi 10-15 (mancarurile uzuale). Borsul de crap costa numai 4 lei, dar gustul e asemenea pretului, deci deloc grozav. Portiile, in special pentru felul doi, sunt mari, "cinstite". Purcelul la tava ne dezumfla putin, numele boieresc ascunde de fapt realitatea unor costite fierte cu cartof natur; gustul e OK, dar nu cine stie ce. Puiul la ceaun, ceva mai scump (15 lei), face cu prisosinta banii – pe o farfurie mare cat un platou odihneste o jumatate sanatoasa de pui, cu mamaliga si mujdei la discretie. Pielita e crocanta, carnea bine patrunsa. Salata de muraturi asortate nu are nimic de-a face cu fake-urile de supermarket, e "hand-made", facuta local. Tortul de ciocolata (neasteptat de scump, 6 lei) nu face banii, nucile se amesteca cu blatul si cu crema de ciocolata intr-un fel de ghiveci dulce facut parca de mantuiala. Doua beri si nota – 550 lei pentru doua persoane…
Pe scurt, localul nu e destinat rasfatatilor culinari, ci acelora care vor sa manance. Punct ochit, punct lovit: la Nicoresti se mananca "cinstit", ieftin si bine. De regula, r