Senatul Romaniei a decis sa nu adopte ordonanta de urgenta referitoare la Legea tinerilor prin care imobilul din Calea Victoriei 120, sediu, din decembrie 1989, al Grupului de Dialog Social (GDS), era exceptat de la intrarea in patrimoniul "Fundatiei Nationale pentru Tineret". Era o masura fireasca de restabilire a dreptului, in masura in care imobilul fusese in mod gresit inclus in anexa legii, el apartinand Ministerului Culturii. Un vot ostil GDS, acum la un pas de expulzare.
Ordonanta, care evita aplicarea unei flagrante erori, fusese propusa de premierul Tariceanu. La votul din Senat (ce va fi urmat de unul in Camera, cu putere decizionala in cazul dat) s-au pronuntat pentru ordonanta (adica pentru mentinerea GDS in imobilul din Calea Victoriei) numai reprezentantii PD, ai UDMR si unii reprezentanti ai PNL. Faptul ca PRM a votat impotriva e in logica antidemocratica a acestei formatii. PC, previzibil, a votat contra. Votul "anti" al PSD e conform cu furia oarba a social-democratilor, dupa condamnarea comunismului de catre presedintele Basescu. Interesant este mai ales ca doi senatori liberali, dnii Hasotti si Lupoi, ca si unul apartinand PLD (!), dl Cinteza, au votat si ei contra. Alti doi liberali s-au abtinut. Dat fiind rezultatul votului (28 pentru, 37 contra si trei abtineri) e usor de vazut ca, fara voturile potrivnice si abtinerile liberalilor, ordonanta ar fi trecut.
Din procesul-verbal al sedintei rezulta ca numai UDMR a pledat, destul de moale de altfel, pentru mentinerea GDS, in imobilul actual. Vocea democratilor nu s-a auzit deloc, iar din partea liberalilor doar o interventie procedurala, fara pronuntare pe fond, a punctat dezbaterea.
Este imposibil sa nu faci o legatura intre acest vot ostil si manifestatia in sprijinul mult hulitei, in Parlamentul Romaniei (dar nu si in inima opiniei publice), Monica Macovei. Ambele evenimente au av