Cu banii in cont si ferm hotarat sa cumpere o noua locuinta, fiecare cumparator se vede nevoit sa faca un studiu de piata pentru a se edifica asupra celor mai bune oferte ale momentului. De multe ori, aceasta cautare, urmata de „vizionarea“ a zeci de proprietati, este energofaga, da dureri de cap si consuma chiar si timpul pe care in mod normal ar trebui sa-l alocam serviciului.
Dispunand de un buget intre 100.000 si 300.000 de euro, am purces intr-o „expeditie“ rezidentiala in cautarea casei de vis. Am renuntat foarte repede la varianta anunturilor aparute in ziare din cauza de lipsa de timp - in mod normal, ar trebui sacrificat cel putin un concediu - si am ales serviciile catorva agentii cunoscute.
In primul rand, trebuie remarcat ca, atunci cand apelezi la un nume mare de pe piata intermedierilor imobiliare, vei fi coplesit de oferte de locuinte in noile ansambluri rezidentiale. Marile agentii promoveaza aproape exclusiv locuinte in curs de construire sau case noi gata facute. Aceasta reorientare dinspre vanzatorul particular catre vanzatorul firma nu este intamplatoare.
S-a facut intr-o maniera similara celei in care marile lanturi de hipermarketuri i-au inlocuit pe micii comercianti si pe tarabagii.
In fond, pentru orice firma care face intermediere, „renuntarea“ la un portofoliu de 100 de proprietati in spatele carora se afla 100 de proprietari in favoarea unui singur proprietar cu 100 de proprietati este o optiune mai convenabila din toate punctele de vedere.
Prin urmare, in cazul in care cumparatorul vrea o locuinta intr-o zona inchisa pentru noi constructii, unde nu exista o oferta de apartamente sau case nou-noute, trebuie sa caute intermediarii de nisa, asa-zisele agentii de cartier, specializati strict pe zona in care au punctele de lucru.
Ce poti cumpara cu maximum 100.000 de euro @N