Inteleg ca fenomenul cersetoriei si prostitutia au radacini adanci si nu se pot starpi atat de usor, fiind meserii „de familie, transmise din generatie in generatie”.
Ceea ce nu inteleg este de ce tocmai un tanar care canta la clarinet pe strada, anihiland of-urile si jelania manelistilor care mai rasuna din cand in cand din vreo bodega si din capul multora, trebuie sa fie hartuit si sa primeasca o amenda de 500 de lei pentru faptul de a nu avea autorizatie.
Tocmai pe acest tanar il vedem ca nu respecta legea, si ca „nu respecta normele europene”. Dispretuiesc aceasta „constiinciozitate militieneasca”, cand sunt atatea alte nereguli. Mai mari.
Gheorghe Kocsis este un tanar de 22 de ani, care canta pe strada. Castiga astfel incat sa nu moara de foame, dar nici nu poate fi invidiat pentru banii sai. In fiecare dimineata se trezeste si parcurge din Stejeris, de unde locuieste, 5 kilometri pe jos pana la autostrada.
De acolo vine pana in Turda. In orasul nostru canta doar de vreo doua luni, caci de Craciun a fost plecat la cativa kilometri de Milano sa lucreze intr-un local, la spalat vase.
A mai lucrat ca ospatar la cabana Stejeris, unde a fost nevoit sa isi dea demisia din cauza unei imbolnaviri subite a mamei, care a cazut de ani buni de zile in patima alcoolului.
Traieste cu fratele sau mai mare si cu prietena sa de 18 ani, gravida in luna a opta.
Lectii de muzica prin webcam
A invatat sa cante la acest instrument de la fratele sau, care a urmat un Liceu de muzica la Cluj si a invatat flautul. Au cantat si pe strazile Clujului, de unde au adunat un teanc de amenzi.
Il intreb daca a incercat sa isi faca autorizatie si aici. Imi raspunde ca a fost la Primarie, la Biroul de Resurse Umane, unde i s-a spus ca trebuie sa fie reprezentat de cineva si apoi ca ei nu se ocupa de fapt cu astfel de probleme.
Imi