Aproape 17% din românii care locuiesc în mediul urban au o situaţie materială care îi situează sub pragul sărăciei. Cei mai mulţi dintre aceştia au un grad de educaţie scăzut, ceea ce demonstrează rolul major pe care-l are educaţia în stabilirea nivelului de bunăstare. „Nivelul de trai al populaţiei urbane din România“ – acesta a fost obiectul unui studiu de piaţă realizat recent de Daedalus Consulting Marketing&Research Company. Cercetarea surprin
Aproape 17% din românii care locuiesc în mediul urban au o situaţie materială care îi situează sub pragul sărăciei. Cei mai mulţi dintre aceştia au un grad de educaţie scăzut, ceea ce demonstrează rolul major pe care-l are educaţia în stabilirea nivelului de bunăstare.
„Nivelul de trai al populaţiei urbane din România“ – acesta a fost obiectul unui studiu de piaţă realizat recent de Daedalus Consulting Marketing&Research Company. Cercetarea surprinde percepţia orăşenilor cu privire la nivelul bunăstării personale şi al puterii de cumpărare, evoluţia nivelului de trai în ultimii doi ani, sursele de venit în anul 2006.
Potrivit rezultatelor, mai mult de o treime dintre românii din mediul urban consideră că au trăit mai bine în 2006, faţă de anul precedent, afirmaţie justificată de cel puţin doi factori majori care au influenţat această percepţie: creşterea salariilor şi amplificarea fenomenului creditării populaţiei. În ceea ce priveşte cel de-al doilea aspect, menţionăm că în 2006 s-a înregistrat o creştere fără precedent a creditelor către persoanele fizice, de aproximativ 65%, comparativ cu 2005.
Studiul Daedalus Consulting relevă o reorientare a pieţei, de la creditele de consum cu ajutorul cărora, în anii precedenţi, românii şi-au achiziţionat electrocasnice şi alte bunuri de folosinţă îndelungată, către cred