Microsoft lanseaza, miercuri, mai multe procese in Statele Unite si Europa impotriva utilizatorilor de Internet care au inregistrat, in mod fraudulos, domenii sub numele companiei.
De asemenea, gigantul tehnologic va solicita si altor companii sa intervina pentru rezolvarea acestei problema care ia tot mai multa amploare in spatiul virtual, relateaza Financial Times.
Infractorii din zona Internetului, denumiti generic "cybersquatters", inregistreaza domenii sub nume precum "microsoft.com", sau denumiri asemanatoare cu acesta in scopul de a le revinde ulterior la sume exorbitante sau pentru a genera trafic in mod accidental.
Decizia Microsoft a fost anuntata in aceeasi saptamana in care Organizatia Internationala pentru Protectia Proprietatii Intelectuale a avertizat asupra amenintarii tot mai mari cauzata de acest fenomen. Anul trecut, numarul disputelor mediate in acest domeniu a crescut cu peste 25 la suta.
"Cybersquatting-ul este o problema care ia amploare si afecteaza brandurile din toata lumea, iar noi speram sa incurajam si posesorii altor branduri sa ia masuri in aceasta situatie", a declarat Aaron Kornblum, avocatul Microsoft.
De asemenea, cel mai mare producatorul mondial de software a mai programat lansarea unor astfel de actiuni si impotriva companiilor care au folosit marci inregistrate Microsoft, incalcand astfel drepturile de proprietate ale grupului american.
Microsoft a lansat campania impotriva cybersquatting-ului anul trecut si a castigat deja doua procese, in statele americane Utah si California, obtinand trei milioane de dolari si returnarea a 409 nume de domenii. Compania a ajuns la o intelegere si cu firma britanica Dyslexic, care ar fi inregistrat in mod fraudulos peste 6.000 de domenii, inclusiv utilizand denumirea Microsoft.
Microsoft lanseaza, miercuri, mai multe pr