Strazile din orasul nostru care trebuie reparate an de an constituie inca o problema pentru autoritatile locale. In fiecare an, nu mai putin de 70-80 de milioane de lei sint folositi pentru cirpirea acestora, sume care sint considerate enorme pentru un oras ca Braila de catre viceprimarul Lucian Tilea. Acest lucru, se datoreaza in opinia viceprimarului, faptului ca in aproape 15-16 ani nu s-a facut nimic pentru ca Braila sa aiba niste strazi normale. "Daca in 15 ani s-ar fi reparat macar o strada pe an, acum am fi avut si noi 15 strazi complet functionale", a declarat Lucian Tilea.
In acest an se prevede inceperea operatiunilor de reparare a strazilor cam prin luna aprilie, pe data de 4 aprilie trebuind sa fie organizata licitatia pentru stabilirea firmei care se va ocupa de reparatii. "Conform legilor in vigoare noi nu putem incepe asfaltarea pina cind nu primim avizul de la Inspectoratul de Stat in Constructii. Acest aviz va veni peste doua zile, pe 15 martie, urmind ca pe data de 4 aprilie sa se organizeze licitatia pentru a se putea stabili cine se va ocupa de reabilitarea si reparatia strazilor", a declarat viceprimarul Lucian Tilea.
Unele strazi vor fi plombate, altele reabilitate complet
Unele dintre strazile orasului nostru sint in plin proces de reabilitare, lucrarile de asfaltare trebuind executate cind conditiile meteorologice permit acest lucru."Noi dorim sa reabilitam toate strazile din oras. Prin reabilitare vreau sa se inteleaga adaugarea fundatiilor acestor strazi, deoarece in Braila aproximativ 95% din strazi nu au fundatii. O strada in afara stratului de la suprafata, pe care se ruleaza, are un strat care reprezinta locul pe care se aseaza acest pat, iar ultimul strat reprezinta stratul de uzura. De exemplu,
strada Grigore Alexandrescu va fi reparata in totalitate. Soseaua Calarasil