In comparatie cu anii '90, in momentul de fata Techirghiol arata oarecum a urbe a secolului XXI, dar din pacate, continua sa fie uratit de vile vechi de mai bine de jumatate de secol, strambe si coscovite, care nu pot atrage pe nimeni in pragul lor.
Situatia turismului local a devenit dramatica in ultimii ani, iar in prezent, verile pline de vilegiaturisti care se cazau pe unde apucau au ramas doar o amintire frumoasa.
Imobilele nationalizate de comunism si care au intrat in circuitul turistic ofereau inainte de 1989 in jur de 500 de locuri de cazare. Imediat dupa revolutie, vilele respective au fost transferate de la IHR Eforie la Comixtur SA Techirghiol, care a devenit astfel administratorul bazei din statiune. Nereusind sa intretina cladirile asa cum trebuia si nici sa isi plateasca datoriile catre stat, firma respectiva a inceput sa vanda acest patrimoniu. Mai bine de 25 de vile au ajuns astfel in proprietatea unor SRL-uri sau persoane fizice care aveau intentia sa scoata profit din exploatarea lor turistica. Cum socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ, multe imobile au cazut in ruina, intrucat costurile de reabilitare si modernizare erau prea mari. Unii din proprietari s-au multumit sa le tina in conservare, sa le mai dea din cand in cand cate o spoiala de vopsea dar, treptat, turistii au inceput sa evite aceste spatii, preferand sa se cazeze la Eforie Nord si sa faca naveta la Baile Reci din Techirghiol.
Alti detentori din anii '90 au fost si mai indrazneti, daramand efectiv vilele vechi, pentru a construi alte cladiri in loc sau pentru a exploata terenul in alte scopuri. In anul 2001, la capatul unor sezoane estivale tulburate de zvonuri alarmante, Guvernul Romaniei a promulgat Legea 10, cea care prevedea retrocedarea imobilelor nationalizate catre adevaratii proprietari, mostenitorii celor care le detinusera inainte de nation