Ziua a continuat si saptamina aceasta atacul la adresa lui Gabriel Liiceanu, desi unii comentatori-colaboratori ai cotidianului si-au exprimat indignarea fata de modalitatea in care au fost pusi la zid intelectualii inconfortabili. Inconfortabili pentru politica guvernului Tariceanu, inconfortabili pentru liberalii care fac aliante ad-hoc cu extremistii din partidul lui Vadim Tudor, cu Dan Voiculescu sau cu social-democratii lui Ion Iliescu.
Inconfortabili pentru mogulii mai mari sau mai mici ai presei centrale. Inconfortabili pentru curentul politic anti-prezidential, inconfortabili pentru demnitarii cercetati de Directia Nationala Anticoruptie, inconfortabili pentru detractorii Monicai Macovei, inconfortabili pentru toti cei care se tem sa-si asume fatis o parere, inconfortabili pentru cei care prefera sa taca, inconfortabili pentru cei care au mereu dileme de pozitionare, inconfortabili pentru jucatorii noului si vechiului sistem.
Cotidianul Ziua, care odinioara avea o ordine clara a valorilor, incurca acum in mod intentionat informatiile: oameni onesti, precum profesorul Alexandru Zub, care a facut inchisoare politica in perioada regimului comunist, fiind marginalizat inainte de 1989, este trecut la categoria „nomenclaturisti“ alaturi de alti istorici onesti precum Andrei Pippidi, Armand Gosu sau Ruxandra Cesereanu, coautori ai Raportului Tismaneanu prin care presedintele a condamnat comunismul.
Atacul concertat si prelungit impotriva lui Liiceanu este insa o atentionare generala impotriva oricui intentioneaza sa iasa din rind; impotriva oricui s-ar mai incumeta sa spuna, argumentat si in public, ca este de partea Monicai Macovei; oricui s-ar mai incumeta sa sustina un apel prin care li se aduce aminte oamenilor ca presedintele, cu toate pacatele sale mai vechi sau mai noi, are meritul de a fi condamnat comunismul, de a fi scos de