Peste tot in lume, prepararea cafelei este considerata o adevarata arta. In cafeneaua-restaurant CremCaffe Royal, unde ambientul este specific celui din Trieste, chiar si cel mai nepriceput dintre noi poate deveni un adevarat barista (denumirea in italiana a barmanului care prepara bauturile din cafea). Fosta casa a pictorului Gheorghe Patrascu adaposteste in prezent cafeneaua restaurant CremCaffe Royal, Centrul de educatie gastronomica si prima scoala de barista “Coffee Training Center”. Tot aici se tin si cursuri pentru iubitorii de cafea (“Hobby coffee training), dar si pentru angajatii din companii, ca program de team building. In eleganta vila de patrimoniu, situata pe Lascar Catargiu, prepararea cafelei si a produselor derivate se face dupa retete italienesti pastrate cu sfintenie.
CremCaffe se extinde prin franciza
Prima cafenea CremCaffe s-a deschis in Italia la Trieste in anul 1950, iar din 2003 face parte din grupul Julius Meinl. Au urmat francize in toata lumea. La ora actuala, in Romania se regasesc doua astfel de cafenele, dar exista planuri de extindere.
Peste tot in lume, prepararea cafelei este considerata o adevarata arta. In cafeneaua-restaurant CremCaffe Royal, unde ambientul este specific celui din Trieste, chiar si cel mai nepriceput dintre noi poate deveni un adevarat barista (denumirea in italiana a barmanului care prepara bauturile din cafea). Fosta casa a pictorului Gheorghe Patrascu adaposteste in prezent cafeneaua restaurant CremCaffe Royal, Centrul de educatie gastronomica si prima scoala de barista “Coffee Training Center”. Tot aici se tin si cursuri pentru iubitorii de cafea (“Hobby coffee training), dar si pentru angajatii din companii, ca program de team building. In eleganta vila de patrimoniu, situata pe Lascar Catargiu, prepararea cafelei si a produselor derivate se face dupa retete italienesti pastra