Curtea de Apel Bucuresti a amanat, astazi, in sedinta secreta, pentru 12 aprilie, judecarea contestatiei Ministerului Justitiei privind decizia Colegiului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii referitoare la judecatorarea Florica Bejinaru.
Potrivit CNSAS, judecatoarea Bejinaru nu a fost colaborator al Securitatii in sensul de politie politica, in perioada de dinainte de revolutie, cand era consilier la o fabrica de textile.
Ministrul Justitiei a cerut, prin intermediul presei, dar si direct, ca judecatoarea Bejinaru sa-si dea demisia din CSM pe motiv ca a fost colaborator al Securitatii, fapt ce a fost recunoscut de magistrat in declaratia data in acest sens, insa a precizat ca prin faptele sale nu a adus vreun prejudiciu vreunei persoane.
Ministrul Justitiei a depus o contestatie la Curtea de Apel Bucuresti impotriva deciziei 255/6 iulie 2006 a Colegiului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) prin care s-a admis contestatia formulata de judecatoarea Florica Bejinaru impotriva Deciziei CNSAS 166/18 mai 2006.
Ministrul Justitiei a solicitat inca din luna februarie 2005, conform art. 2 lit. i din Legea 187/1999 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea securitatii ca politie politica, efectuarea unor verificari cu privire la posibila calitate de agent sau colaborator al organelor securitatii ca politie politica a membrilor CSM, din care o parte sunt judecatori si procurori.
"In 18 mai 2006, prin Decizia nr.166/18 mai 2005, Colegiul CNSAS a stabilit calitatea de colaborator al Securitatii cu privire la doamna Bejinaru, in prezent membru ales al CSM, precum si faptul ca a facut politie politica in calitate de colaborator al Securitatii. Ulterior, prin Decizia nr. 255/06.07.2006, aceeasi institutie a revenit si a decis ca nu a facut politie politica", se arata intr-un comunicat re