Conditii dure pentru producatorii de vinuri • Vinurile date spre comercializare nu trebuie sa contina nici un adaos de fortifianti, precum zahar, alcool, glicerol sau acid citric, sau bonificatori sintetici ca indulcitori, coloranti, aromatizanti • "Pana in prezent, nu am acordat decat avertismente, am pornit de la prezumtia de nevinovatie si de nestiinta. Noi trebuie sa ii ajutam sa mearga cat mai departe, sa ii informam, nu sa ii inchidem imediat cum gasim ceva in neregula", a declarat Magneriu Jalba, director executiv adjunct al Directiei de Inspectie si Control pentru Agricultura
Daca pana in prezent au fost acordate numai avertismente pentru producatorii viti-vinicoli, de la 1 aprilie controalele se vor inaspri si vor fi facute cu mai putina indulgenta. Cel putin asa sustin reprezentantii Directiei de Inspectie si Control pentru Agricultura. "Pana in prezent nu am acordat decat avertismente, am pornit de la prezumptia de nevinovatie si de nestiinta. Noi trebuie sa ii ajutam sa mearga cat mai departe, sa ii informam, nu sa ii inchidem imediat cum gasim ceva in neregula", a declarat Magneriu Jalba, director executiv adjunct al Directiei de Inspectie si Control pentru Agricultura. Vinurile date spre comercializare nu trebuie sa contina nici un adaos de fortifianti, precum zahar, alcool, glicerol sau acid citric sau bonificatori sintetici ca indulcitori, coloranti, aromatizanti. Eticheta vinului trebuie sa arate exact ceea ce contine vinul si sa fie conform standardelor europene.
Datorita legilor stricte aparute, firmele care vor fi gasite cu vinuri pichet, anume vinuri care contin astfel de substante, vor trebuie sa inchida linia de productie a vinului si vor fi pasibile de amenzi de peste 250 milioane lei vechi (25.000 RON). Pentru cei care nu folosesc vinul pentru comercializare si il pastreaza pentru propria gospodarie aces