Acesta a fost demis fara prea mult zgomot si da de inteles ca respectiva miscare s-a facut pe cai politice. In fapt, sint insa exact aceleasi carari pe care Laurentiu Dumitrache a venit in respectivul post cu singurul merit stiut de fost coleg de facultate si prieten cu fostul ministru al agriculturii, Gheorghe Flutur.
Cum "pila" sa a facut de ceva timp pasul din Partidul National Liberal in nou infiintatul Partid Liberal Democrat al lui Teodor Stolojan, era doar o chestitune de timp pina cind seful padurilor vrincene urma sa fie mazilit exact pe aceleasi criterii, repet, pe care s-a pomenit avansat la inceputul anului 2005. De altfel nu-i un secret, cel putin in judetele cu potential de exploatare a lemnului, ca posturi precum cel in discutie sint utilizate aproape exclusiv in scopuri de pusculita de partid sau mijloc eficient de influenta politica, in special in mediu rural.
Cum toate partidele se pregatesc de o suita considerabila de campanii electorale, miza pe care o reprezinta sforile ce pot fi trase prin scaunele din structura de conducere a Directiei Silvice devine una de o importanta ce nu mai trebuie explicata.
Ca o verificare a unui astfel de enunt, iata ca o data cu Laurentiu Dumitrache a fost destituit si directorul tehnic al Directiei, Ghita Panta; insa pe linga aceasta mutare mai merita subliniat un aspect usor de observat.
Pina si legile par a fi astfel croite in domeniu incit pomenitele pozitii sa serveasca intocmai unor scopuri precum cele sus- enuntate. Astfel, posturile de directori in Directiile Silvice apartinind de Regia
Nationala a Padurilor Romsilva nu sint atribuite ca-n altfel de institutii deconcertate din judete, pe baza de concurs, ci prin delegatie. Special, ca la nevoie sa se poata proceda intocmai cum s-a facut ieri cu La