Unora le place sa citeasca doua carti in acelasi timp. Altora - sa plonjeze cu parapanta. Pentru unii, distractia se rezuma la un gratar cu prietenii, iar pentru altii inseamna sa colectioneze sticle de Coca-Cola de designer. Orice ar face, insa, managerii de top nu confunda distractia cu mersul la serviciu. Daca pana la sfarsitul programului sunt un model de profesionalism si seriozitate, cand isi dau jos cravata conceptul de distractie capata noi valente.
In zilele noastre 100 de ore de munca pe saptamana nu inseamna nimic deosebit. Mai ales atunci cand este vorba despre un manager de top. Chiar daca acestia isi petrec aproape tot timpul la serviciu si sustin ca o fac de placere, activitatea unui "cap" de companie nu presupune prea multa distractie. Dar liderii stiu cum sa compenseze.
Se trezesc la cele mai matinale ore (unii ar spune inumane chiar), iau micul dejun in graba, de multe ori pe tastatura, la birou, se grabesc mereu sa ajunga la vreo intalnire de afaceri, vorbesc aproape nonstop la telefon si in timpul acesta isi verifica mailurile. Dar, cand ziua de lucru ia sfarsit (chiar daca asta nu se intampla decat la sau dupa miezul noptii), pana si cei mai impatimiti "workaholici" lasa problemele profesionale la o parte. Fie ca este vorba despre fotografie, motociclism, tae-bo sau condusul unei masini cu cutie de viteze normala, managerii de top au reusit sa-si gaseasca refugii "distractive" pentru cele cateva zile libere pe care le au ... de-a lungul vietii. Uneori, aceste mici "distractii" sustin viata profesionala. Alteori, dimpotriva, ii ajuta pe lideri sa uite de birou. Si daca unii se destind in parc cu familia sau la pizza cu prietenii, ceilalti "au avansat" deja la hobby-uri mai solicitante, ca fotografia sau saritura cu parapanta. "Just for fun", spun ei.
Roxana Stanciu este sales&marketing manager la Le Boutique Hotel Moxa. Pentr