Diamantis Nikolaou, manager de resurse umane
A participat la organizarea competitiei de la Atena
Jocurile Olimpice, un model managerial de succes
"Jocurile Olimpice nu au fost doar cateva jocuri organizate pentru amuzament - este vorba de o intreaga filozofie a competitiei. Insa, nu este vorba despre o filozofie pe care sa o citim si dupa aceea sa mergem la culcare, ci una care se bazeaza pe anumite principii si valori, care te invata cum sa te comporti", a declarat Thanos Dendoulis, ambasadorul Greciei in Romania, in deschiderea intalnirii de afaceri organizate ieri de Wilson Learning.
Evenimentul, ce s-a desfasurat sub titlul "Ce defineste un castigator?" si a adus laolalta reprezentanti ai marilor companii active in tara noastra, a urmarit sa transforme exemplul lasat de aceasta manifestare sportiva intr-un adevarat model managerial, care sa poata fi aplicat eficient in orice organizatie.
"Bineinteles, Jocurile Olimpice inseamna excelenta - excelenta celor ce ocupa locul intai. Totusi, esenta ramane aceeasi: de a concura in functie de aceleasi reguli si principii", a apreciat amabasadorul elen.
Comunicarea organizationala verticala, rigida, este sursa problemelor
In deschiderea prezentarii sale, Diamantis Nikolaou, parte activa in organizarea Jocurilor Olimpice din 2004 (manager de resurse umane), a subliniat o caracteristica ce se poate regasi in orice organizatie: "Am fost criticati foarte mult, atat pe plan intern, cat si extern. Dar poate ca acest lucru ne-a folosit - uneori, cu cat mediul in care lucrezi este mai defavorabil, cu atat reusesti mai mult sa-ti structurezi eforturile impotriva tuturor sanselor". In ceea ce priveste aceasta structurare a eforturilor manageriale intr-o companie, Nikolaou a pornit de la o scurta analiza a tiparului ce functioneaza la ora actuala in mare parte dintre or