SIF Transilvania conduce si dupa a doua luna a anului in topul profiturilor realizate de SIF-uri, cu un castig de aproape 25 de milioane de lei (7,37 milioane de euro), in urma mai multor tranzactii pe piata de capital, inclusiv, prin care si-a lichidat participatia detinuta la Banca Transilvania
Pe de alta parte, SIF Oltenia s-a apropiat puternic de prima pozitie, inregistrand la finalul lunii trecute un profit de 22,7 milioane de lei (6,7 milioane de euro), dupa ce la sfarsitul lui ianuarie, inregistra o pierdere de 0,11 milioane de euro.
SIF Banat-Crisana, cealalta societate de investitii financiare care a mai prezentat rezultatele pe primele doua luni ale anului, a raportat un profit de 2,43 milioane de lei (0,72 milioane de euro). SIF Moldova si Muntenia nu au raportat situatia de la finalul lui februarie.
Castigul SIF Transilvania este de aproape cinci ori mai mare decat cel din ianuarie. Dupa primele doua luni din 2005, societatea avea un profit de cateva mii de euro.
"Profitul realizat in februarie s-a datorat tranzactiei cu actiunile Scut si vanzarilor de la Banca Transilvania", a declarat Floriean Firu, directorul general adjunct al SIF Transilvania.
"Nu am ales sa vindem pe Banca Transilvania pentru ca afacerea nu ar fi buna. Aceasta a fost un emitent pe care noi am realizat cam tot timpul speculatii. Probabil o sa revenim pe el cand o sa consideram ca este un moment bun", a adaugat Firu.
SIF Transilvania a incasat 7,34 milioane de lei (2,15 milioane de euro) pe pachetul de 63,5% pe care-l detinea in cadrul societatii Scut Constanta. In afara de aceasta tranzactie, potrivit situatiei portofoliului la sfarsitul lunii trecute, SIF si-a lichidat si participatia de 0,54% pe care o mai detinea la Banca Transilvania. Acest pachet valoreaza peste 23 de milioane de lei (6,8 milioane de euro) la ultimul pret de la Bursa. SIF van