Richard Nixon - silit sa demisioneze dupa ancheta celor de la Washington PostFoto: edbatista.com
“Un ziar bun reprezinta o natiune care vorbeste despre sine”, spunea renumitul dramaturg si scenarist Arthur Miller in 1961. Cuvintele acestuia urmau a fi confirmate 12 ani mai tarziu, cand doi reporteri de la cotidianul The Washington Post realizau o serie de anchete si articole care avea sa-l compromita definitiv pe presedintele american Richard Nixon.
S-a ajuns la momentul in care ziarele tin din scurt guvernele si companiile si stabilesc deseori agenda zilei pentru restul media. Importanta acestora nu mai poate fi contestata, la fel si contributia lor in modificarea comportamentelor si mentalitatilor.
Factorii mediatici moderni au o consistenta influenta asupra unor multiple aspecte sociale, definitorii pentru lumea contemporana.
Hotnews va prezinta a doua parte a articolului despre publicatiile internationale care, timp de peste un secol, au scris istoria lumii.
The Washington Post
The Washington Post, ziarul cel mai important din Washington, D.C., este unul dintre cele mai longevive cotidiane din Statele Unite, fiind fondat in 1877.
Desi pana la inceputul anilor ’70 Washington Post juca un rol de ziar regional pe piata americana, publicatia si-a castigat notoriertatea odata cu scandalul Watergate, cand cei doi jurnalisti, Bob Woodward si Carl Bernstein, au demarat o serie de anchete care avea sa-l compromita definitiv pe presedintele american Richard Nixon.
Sub conducerea renumitei Katharine Graham - "Doamna de Fier" a ziaristicii americane, cotidianul Washington Post a ajuns organul de presa cu cea mai mare influenta in randul establishmentului politic si economic din SUA. Comentariile ziarului erau urmarite cu atentie si luate in seama de varfurile vietii politice americane.
@N