Elena Udrea vorbeste despre sine intr-un interviu acordat "Romaniei libere" la persoana a treia: "Elena Udrea apropiata presedintelui", "Udrea este printre putinii oameni curajosi", "Udrea ca om politic", "Udrea sa nu mai existe la televizor".
Disocierea nu este maladiva, ci de marketing si are menirea de a construi un personaj Elena Udrea care sa eclipseze persoana Elena Udrea, cu toate atributele negative ale acesteia. Mai clar, "blonda de la Golden Blitz", "doamna Cocos", "fecioara din Plescoi", "Udrea grupurilor de interese",
se retrage in budoar lasand locul sau din spatiul public Elenei Udrea, politicianul incomod si cinic, unei dubluri cioplite in piatra de un artist anonim. Daca noua Elena Udrea ar fi creatia presedintelui, de ce s-ar mai caracteriza singura "Udrea apropiata presedintelui"?
Niciun politician lucid nu se recomanda public ca un apropiat al altuia, aceasta este o formula folosita de presa pentru a sugera legaturile ascunse dintre personalitatile publice. Proximitatile neinstitutionalizate sunt de regula tinute secrete de politicieni.
Emil Boc nu se flateaza public ca ar fi apropiatul lui Traian Basescu, nici Calin Popescu-Tariceanu al lui Dinu Patriciu, cu atat mai putin un politician femeie al unui politician barbat, intr-o societate conservatoare naravita in barfe sexiste.
In Romania, unei femei ii este aproape imposibil sa beneficieze de un transfer de imagine. In relatia cu Traian Basescu, Gigi Becali a castigat mai mult din masa nocturna de la Golden Blitz decat stapana informala a locului. In schimb, ea a batut toate recordurile la proba de ascensiune intr-un partid, catarata la varful PD imediat dupa primirea carnetului.
Democratilor le-a scazut entuziasmul pentru steaua politicii. De aceea insistenta Elenei Udrea de a se prezenta ca "Elena Udrea apropiata presedintelu