(Foto: Monitorul de Prahova)
Saptamana trecuta, o macara abandonata era sa provoace un adevarat dezastru in Bucuresti dupa ce s-a prabusit peste sapte masini, pe care le-a distrus aproape in totalitate. Un astfel de accident se poate intampla oricand si in Prahova pentru ca nicio institutie nu pare sa monitorizeze acxeste pericole publice.
Astfel, in evidentele ISCIR, in momentul de fata, apar inregistrate 1.452 de macarele, din care doar 723 sunt in stare de functionare, iar alte 729 sunt dezafectate din diferite motive. Cat despre soarta macaralelor lasate in paragina nimeni nu stie mai nimic. Mai mult, in Prahova nu se cunoaste nici macar institutia care ar trebui sa gestioneze o astfel de situatie.
In ceea ce priveste Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat, potrivit departamentului de relatie cu presa, aceasta institutie nu se ocupa decat cu inregistrarea si autorizarea acestor instalatii de ridicat.
Potrivit legislatiei in vigoare, prefectura ar trebui sa monitorizeze activitatea acestora si sa faca un raport in acest sens la Guvern. Purtatorul de cuvant al Prefecturii Prahova, Mihai Condrescu, habar nu avea despre aceasta obligatie, dar nu crede ca acestea reprezinta un pericol public.
"Cred ca o astfel de macara costa foarte mult si nu vad ca vreunei firme sa-i convina sa abandoneze un astfel de utilaj”, a declarat Condrescu. Asadar, nu ne ramane decat sa ne rugam ca atunci cand trecem pe langa o macara abandonata pe vreun santier, aceasta sa nu se prabuseasca peste noi. (Foto: Monitorul de Prahova)
Saptamana trecuta, o macara abandonata era sa provoace un adevarat dezastru in Bucuresti dupa ce s-a prabusit peste sapte masini, pe care le-a distrus aproape in totalitate. Un astfel de accident se poat