Conducerea CET Braşov SA a comandat în urmă cu câteva luni un studiu, pentru a se stabili strategia viitoare de modernizare şi eficientizare a producţiei centralizată de agent termic. Ieri, directorul general al societăţii, Mircea Paraschiv, şi consilierul local Sorin Grigorescu, reprezentant al AGA CET Braşov SA, au prezentat rezultatele acestui studiu de oportunitate. Lucrarea a fost realizată de Institutul de Studii şi Proiectări Energetice (ISPE) SA Bucureşti, valoarea acesteia fiind de 23.000 de lei. Din acest moment s-a demarat şi o campanie de dezbateri publice pe acest subiect, termenul final pentru conturarea concluziilor şi stabilirea strategiei viitoare fiind de 30 de zile.
„Suntem la capătul unei faze de documentare. De acum vrem să facem o dezbatere publică pentru a găsi şi lua cea mai bună soluţie pentru termoficarea oraşului. Vrem să facem totul transparent. De aceea, toţi consilierii locali şi preşedinţii tuturor partidelor din Braşov vor primi documentaţia, împreună cu ofertele firmelor care doresc să intre în parteneriat cu noi”, susţine Sorin Grigorescu.
Cu CAF, fără CAF
Studiul prezentat ieri analizează toate variantele de combustibil pentru producerea agentului termic, eficienţa fiecăruia şi ce modernizări se impun a fi făcute. „Principala diferenţiere a studiului a fost aceea legată de exista două puncte de producţie, unul la CET şi altul CAF Metrom, iar a doua se referă la desfiinţarea CAF Metrom şi preluarea de către CET a distribuţiei şi în cartierele Astra şi Răcădău. S-a pus în vedere dacă se justifică sau nu interconexiunea reţelelor de Nord Est şi Sud, adică realizarea magistralei dintre CET şi Metrom”, ne-a explicat directorul general al CET Braşov SA, Mircea Paraschiv.
În cazul în care se va decide păstrarea CAF Metrom, atunci trebuie făcute investiţii pentru modernizare şi trecerea de la producţia doa