Casa Regala, intr-un document prezentat de regele Mihai si redactat sub responsabilitatea principelui Radu, prezinta o Strategie de dezvoltare a Romaniei pentru urmatorii treizeci de ani ("Romania – o viziune pe 30 de ani"), vadind preocuparea pe care familia de Romania o manifesta pentru viitorul tarii. Documentul, regasibil pe internet in blogul principelui Radu, subliniaza o serie de prioritati, cum ar fi dezvoltarea infrastructurilor, a unei agriculturi respectuoase de mediu, si comunica proiectul de reinfiintare a Fundatiilor Regale, care isi asuma sarcina de a elabora o noua "Enciclopedie Romana".
Casa Regala trebuie sa joace un rol in Romania de azi, considera doua treimi din romani, conform documentului. Constatarea nu poate sa nu ne duca cu gandul la drumul parcurs de regele Mihai dupa 1989. Desi mereu prezent pe undele radio pe vremea comunismului, performanta Sa in opinia publica era, la inceputul anului 1990, de ordinul a 5%. Este una din cele mai mari victorii ale lui Mihai I acela de a fi stiut sa recastige constiinta populara, trecand prin multe sicanari si persecutii ale regimurilor PSD, inainte de a capata dreptul, legitim, de a se stabili in Romania, in timpul celui de-al treilea mandat Ion Iliescu. Efectiv, personalitatea regelui este impresionanta. Regele este cu totul diferit de celelalte figuri publice ale tarii, si romanii simt asta. Cu modestie, din patriotism, regele s-a pus la dispozitie in negocieri dificile, cum a fost cea a intrarii noastre in alianta atlantica.
Sunt cunoscute si eforturile principesei Margareta, care a intreprins multe actiuni sociale si culturale prin fundatia care-i poarta numele.
Constituie o necunoscuta atasamentul fata de Coroana al romanilor, dincolo de orizontul vietii fostului suveran. Tocmai pentru ca personalitatea regelui este atat de puternica, nu stim care ar fi influenta Casei Regale fara Mi