Dupa trei saptamani de audieri super-mediatizate, comisia parlamentara condusa de Dan Voiculescu a reusit sa prezinte doar un pomelnic de acuzatii la adresa lui Traian Basescu. Raportul prezentat public nu cuprinde nici o dovada in sprijinirea afirmatiilor din document, ci doar o referire la o serie de anexe, despre care membrii comisiei spun ca se intind pe peste 700 de pagini.
Printre incalcarile Constitutiei descoperite de comisie sunt “timorarea” Curtii Constitutionale sau desemnarea unui premier care a fost validat de Parlament acum mai bine de doi ani. Anexele ar putea fi secretizate de parlamentari, astfel ca, daca va fi cazul, poporul va decide fara sa afle dovezile, daca-l demite sau nu pe Traian Basescu. Informatia pe scurt:
- cele sapte pagini ale raportului contin acuzatii, insa nici un argument in favoarea acestora
- parlamentarii iau in considerare interpretarile Constitutiei doar daca ii avantajeaza
- se cere urmarirea penala a ministrului Integrarii, dar nu se precizeaza corect articolul care prevede presupusa infractiune
- anexele ar putea fi secretizate deoarece contin detalii despre activitatea serviciilor secreteArgumentele comisiei
Raportul se intinde pe sapte pagini si debuteaza cu un paradox: “Comisia nu si-a propus si nu a efectuat actiuni directe de anchetare impotriva presedintelui Romaniei”, dar “a avut ca obiect analizarea datelor, documentelor, faptelor si atitudinilor publice ale Presedintelui Traian Basescu”.
Enumararea celor care au refuzat sa se prezinte in fata comisiei contine la randul ei acuzatii care nu sunt explicate in vreun fel: Anca Boagiu “a refuzat in mod ostentativ sa se prezinte la Comisie”, iar Gabriel Cristian Piscociu, consilier de stat la Presedintia Romaniei, “a transmis Comisiei un raspuns persiflant”.
Semnatarii raportului recunosc ca “textele con