Timp de două ore, Gabriela Pâncă, coordonatoarea Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii a explicat copiilor, pe de altă parte părinţilor, despre importanţa unei vieţi aromioase, toleranţa în relaţiile de colectivitate şi familie. În cadrul activităţii de informare, elevilor au urmărit secvenţe dintr-un filmuleţ pe tema violenţei în şcoală.
Ieri, la Şcoala Generală nr. 4, din Reghin, în cartierul Apalina, a avut loc o activitate deschisă elevii claselor a IX-a. Sub genericul " Prevenirea violenţelor în şcoli", Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, reprezentat de coordonatoarea Gabriela Pâncă, elevii şi părinţii şi-au îmbunătăţit cunoştinţele generale privind combaterea violenţei în şcoală şi în familie. Pedeapsa corporală încalcă dreptul fundamental la demnitate şi integritate fizică. Copiii trebuie trataţi cu respect, protecţie şi să se bucure de drepturile lor ca fiinţe umane.
Articolul 19 al Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului cere statelor părţi să protejeze copiii împotriva "tuturor formelor de violenţă fizică şi emoţională". Comitetul Naţiunilor Unite pentru Drepturile Copilului a insistat asupra faptului că pedeapsa corporală este incompatibilă cu prevederile Convenţiei. Comitetul a recomandat statelor de pe toate continentele să interzică pedeapsa corporală, inclusiv în cadrul familiei şi să dezvolte programe educaţionale adresate tuturor membrilor comunităţii în care să promoveze disciplina, nonviolenţa. Aceste lucruri le-au învăţat copiii Şcolii Generale nr.4 din Reghin. Elevii au fost receptivi la întrebările puse de moderatoarea lecţiei, Gabriela Pâncă. Cum prevenim violenţa, care sunt formele ei, răspunsuri care au rodit ceva în mintea lor. "Noi ne înţelegem bine. Suntem uniţi. Nu a existat nicodată un conflict între noi, colegii," a declarat un elev. Copiii şi părinţii au ma